Snižene su cijene poklon paktea i aparata za izradu kokica

Kokice su omiljena grickalica mnogih diljem svijeta, ali koliko zapravo znamo o njihovoj povijesti?

 U ovom članku istražujemo nastanak kokica i njihovu evoluciju kroz povijest.

Postoje dokazi da su kokice bile prisutne još prije 5000 godina u drevnoj Južnoj Americi, gdje su se koristile u ritualne svrhe. Indijanci su koristili poseban postupak pripreme kukuruza na vrućoj ploči, što je rezultiralo stvaranjem kokica. Ova tehnika se kasnije proširila u Europu i Sjevernu Ameriku.

Prve kino kokice su prodane u Chicagu 1885. godine, a uskoro su postale omiljena poslastica posjetitelja kina diljem svijeta. U 20. stoljeću, proizvodnja kokica postala je velika industrija, a inovacije poput mikrovalne pećnice i vrućeg ulja omogućile su lako i brzo pripremanje kokica kod kuće.

Međutim, postoji i druga strana kokica. Kokice pripremljene u mikrovalnoj pećnici često sadrže visoke razine masnoća, šećera i soli, što ih čini nezdravim izborom. Kokice pripremljene na ulju također imaju visoke razine masti i kalorija, što može dovesti do zdravstvenih problema.

Srećom, postoji zdravija alternativa - kokice pripremljene na zrak. Ova metoda pripreme ne zahtijeva dodavanje ulja, maslaca ili drugih dodataka, čime se smanjuje kalorijska vrijednost kokica. Kokice pripremljene na zrak također su bogate vlaknima i antioksidansima, što ih čini zdravijim izborom.

Ukratko, kokice su popularna grickalica koja seže stoljećima unatrag. Njihova povijest obilježena je evolucijom pripreme i konzumacije, ali također i svestranosti u raznim prilikama. Kokice pripremljene na zrak su zdraviji izbor od onih pripremljenih u mikrovalnoj pećnici ili na ulju, te su odlična opcija za sve koji žele uživati u kokicama bez dodatnih kalorija i nezdravih dodataka.